8 Tem 2005

paşa çayı

Ben kücükken "Paşa Çayı" diye birşey vardı. Çaya biraz soğuk su atarlardı "Paşa Çayı" oluverirdi. Merak ediyorum; hala böyle birşey varmı acaba. Çünkü en az 10 senedir paşa çayı içen birisini görmedim.

Korktuğum baska birşeyde bunu kimsenin bilmemesi ihtimali. Yani bu Paşa Çayı meselesi benim etrafimdakilerin götünden uydurduğu birşey olabilir. Mesela biz evde ekmeğin bittiği yere "çene" derdik. Sonra bir gün ben arkadaşıma gittim, gördüm ki onlar bizim çene dediğimiz yere dirsek diyorlarmış (Şimdi kolumu kıvırıp dirseğime baktımda, ekmeğin ucu fena halde dirseğe benziyor haha) Bayağı bir süre "dirsek-çene" tartışması yapmıştık. Arkadaşlığımızın kopma noktasına geldiği bir anda anlaşıp "köşe" demeye karar vermiştik. O zamandan beri ismi koyulmamış şeylere karşı temkinliyimdir...

6 yorum:

Deniz Utku dedi ki...

Ne demek 10 yıldır görmedim! Geçen sene yayında olan çay reklamında (hani 90 dakika programını taklit eden reklamda) herkesin çayı tüterken, Hıncal'ınki neden tütmüyordu? O sence neydi?

Adsız dedi ki...

ben 15 hatta 16 yaşındayım we hala paşa çayı içiyorum:D
annemler kızıyo ama napalım yane aazımız yanıyo!!!keyften paşa çayı içmiyoz heralde!!!
millet de dalga geçiyo bayaa ama takan mı war?bi de biyere gidiyoz paşa çayı söliyince tip tip bakıyolar ama baane yane sttir et:D

Adsız dedi ki...

ehehe, şu yaşıma kadar, paşa çayı (evet adı bu :) içiyorum. mutluyum.

önceleri, misafirliğe gittiğim yerlerde çay teklifini reddederdim, şimdilerde eğer mutfak erişebileceğim bir yerdeyse gidip üstüne su ekliyorum, else soğumasını bekliyor içiyorum.

Adsız dedi ki...

ben 23 yaşındayım ve paşaçayı içiyorum :)

ferhat can dedi ki...

itiraf.com

Adsız dedi ki...

Ben paşa çayı içerim kendimi bildim bileli... Üstelik o çene de değil dirsek de deil, topuk bi kere