12 Haz 2006

üç vakitmi desem, beş vakitmi, bir yük var kapınızda

bütün insanların bağlı olduğu bir ağ (network) var. insanlar bu ağ sayesinde birbirlerinden haberdarlar. ancak bu ağ bilinç altı düzeyde çalıştığı için insanların kontrolü dışında bir sistem. insanlardaki dışa vurumu genellikle "hissiyat" olarak ortaya çıkıyor. gerçekten kötü birşey olduğunda kötü hissetmek, hiç bir neden yokken biri hakkında olumsuz düşünmek, birinin birşey sakladığını hissetmek, sevgilinizin size olan sevgisinin azaldığını hissetmek gibi pek çok şekilde bu ağdan haberdar oluyorsunuz. çoğu zaman da ortada hiç birşey yokken kendisinizi huzursuz hissedebiliyorsunuz.

her konuda olduğu gibi bu konuda da bazı insanlar diğerlerine oranla daha yetenekliler. farkında olmadan bu büyük ağı kullanabiliyorlar. iyi fal bakan insanlar genellikle bu gruba giriyorlar.

fal bakmada başarılı olan insanların kendilerini kanıtladıkları ve kişileri etkiledikleri noktalar genelde bildikleri gerçeklerdir. mesela sizin bir tanıdığınızı tarif ederler yada geçmişinizdeki bir olayı bilirler. işte bu bilgiler farkında olmadan kullandıkları bu geniş ağ sayesinde sizden aldıkları bilgilerdir.

genelde olan olayları, kişileri, sizin beklentilerinizi bu sayede bilirler. geleceğe yönelik söyledikleri ise genelde çıkmaz. ancak sizden topladıkları bilgiler sayesinde geleceğe yönelik yaptıkları öngörüler genelde tutarlıdır ve sizin beklentilerinizi karşılayacak şekildedir. bu yüzden çoğu zaman yaptıkları ön görüler etkileyicidir. örneğin büyük bir anlaşmanın stresini çeken bir insana o anlaşma ile ilgili öngörüde bulunulması, evlenmek isteyen bir kıza kısmet görülmesi, sıkıntıları olan birine sıkıntıları doğrultusunda bir gelecek tahmini yapılması gibi. çok büyük bir şans söz konusu olmadığı sürece gelecek tahminleri çıkmayacaktır. çünkü burda sizden topladıkları bilgiler doğrultusunda farkında olmadan uydurmaya başlarlar. farkında olmadan diyorum çünkü onlar bu işin nasıl gerçekleştiği konusunda fikir sahibi değillerdir ve kendilerinin gönül gözlerinin açık olduğunu düşünmektedirler. bu yüzden olmuş olay ve gerçek kişilerle fantazileri ayırt edemezler. ancak gelecek tahminleri sizler içinde bilgi verici düzeydedir. çünkü bu tahminleri genellikle sizin beklentilerinizi simgelemektedir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bir sonraki yazıda:
bu ağın güvenliği nasıl sağlanır? bilgi sızabilir mi? fikirler ve yaratımlar bu ağın neresinde kalıyor? bu ağı hekleyebiliyor muyuz?

eren dedi ki...

Bütün insanların bağlı olduğu büyük bir ağ olmasa da kişiye özel başka bir altyapı olsa mesela. Herkesin hissedemediği bir takım özel sinyaller yayıyor olsak. Bazılarının bunları algılayacak duyuları hafiften gelişmeye başlamış olsa. Senin dediğin durumları bu yöntem de doğrular gibi sanki. Hatta bunlar evrimimizin bir parçası olsa. Gelecekte herkes bunlara sahip olsa. Şak diye tanısak yolda yanımızdan geçeni hiç konuşmadan, tanışmadan. Güvenliği de daha kolay olurdu hem. Kapat sinyali, oh mis.

Adsız dedi ki...

var zaten